5 czerwca 2012

Korki we wtorki.

Dziś będzie tematycznie - dobre rady z kuchennego podwórka.

Zanim to nastąpi muszę Was jeszcze spytać o to, w jaki sposób przeglądacie blogi i ulubione strony? Dodajecie do zakładek, przez bloggera czy jakiś inny patent? Ciągle się zastanawiam nad napisaniem o czytniku google, ale nie wiem czy jest sens, bo zapomniałam o tym, że tę rolę spełnia teraz też blogger. Z drugiej strony nie każdy bloga prowadzi, więc może nie mieć dostępu do tej platformy.

Jeżeli macie jakąś propozycję tematu to piszcie, jak widzicie staram się wychodzić Wam na przeciw :)
Ostatnio moje posty zamieniły się w tablicę ogłoszeń. Wybaczcie, ale  to się chyba nazywa badanie opinii publicznej (może coś mi z tej socjologii zostało w głowie i nie poszło na marne?) ;)

1. Tłuszcz nie będzie pryskał, jeśli przed smażeniem przetrzemy patelnie wacikiem nasączonym octem.

2. Ryż nie rozgotuje się i zachowa piękny, biały kolor jeśli do wody dodamy klika kropel soku z cytryny lub kwasek cytrynowy.

3. Aby ułatwić sobie obieranie ugotowanych jajek ze skorupki do gotującej się wody wsypujemy odrobinę soli a jajka obieramy w miseczce z zimną wodą.

4. Śmietaną z jajkiem polewamy zapiekanki ziemniaczane i makaronowe, zapiekanki  ryżowe polewamy bulionem.

5. Naczynia ze szkła żaroodpornego dobrze myje się przy pomocy gruboziarnistej soli połączonej z małą ilością octu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Za wszystkie komentarze serdecznie dziękuję, każdy mnie cieszy :)

Zapraszam do czytania komentarzy czytelników pod postami, ponieważ można tam znaleźć dodatkowe porady i rozwiązania.